Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być jako zakąska na domówce . Jako pyszny dodatek do pieczywa rano do śniadania lub kolacji
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22060
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 94
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 373
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 100
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 155
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22060
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 94
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 373
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 100
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 155
Składniki
Śledzia moczymy w wodzie około 3 godziny , dość często wymieniając wodę . ( według naszego gustu ) Po wymoczeniu śledzia ocieramy delikatnie ręcznikiem papierowy i kroimy w paseczki około 1.5 cm szerokości . Cebule , ogórek kroimy w kostkę .
Wszystko przekładamy do jednej miski dodajemy przyprawy oraz ketchup , musztardę , olej . Wszystko dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku .
Gotowego śledzia posypujemy natka pietruszki i wkładamy do lodówki na kilka godzin , aby się przegryzł .