Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała sałatka śledziowa. Możemy ją podać i w wigilię i następnego dnia, w święto Bożego Narodzenia. Sałatka wzbogacona o sos, którego najważniejszym składnikiem jest bryndza i jej wyrazisty smak nadający śledziom wyjątkowego smaku!
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 44
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 81
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 71
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 148
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 44
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 81
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 71
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 148
Składniki
Czosnek obieramy, kroimy, rozcieramy z pieprzem, odrobiną soli i bryndzą na gładką masę. Śmietanę i majonez łączymy z bryndzą i czosnkiem. Tak przygotowany sos mieszamy z pokrojoną w drobną kostkę cebulą, groszkiem, papryką i ogórkiem również pokrojonymi w kosteczkę. Filety porcjujemy, układamy na półmisku i polewamy sosem. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki, aby się schłodziły. Przed wydaniem na stół posypujemy świeżo posiekaną natką.
Śledź po góralsku gotowy!