Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiam się czy każdy ma jakieś ulubione warzywa? Pewnie tak. Mam dwa takie: burak i pomidor. Często zatracam się w tym drugim. Sok pomidorowy piję codziennie, nie wyobrażam sobie inaczej. Właśnie dlatego powstała wersja śledzia w pomidorach. Śledzikiem nigdy nie pogardzę, tym bardziej taką wersją.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 181
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 366
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3161
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 181
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 366
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3161
Składniki
W przepisie użyłem śledzi małosolnych, więc nie moczyłem. Polecam moczenie w mleku, co jakiś czas wymieniając „moczydło”. Po każdym osączaniu, spróbujcie kawałek śledzia. Wszystko zależy od waszych kubków smakowych. Wymoczone filety kroimy na kawałki, takie po 1,5-2 cm. Cebule obieramy, kroimy w piórka. Szklimy na rozgrzanym oleju. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Zagrzewamy, dodajemy do smaku cukier i pieprz. Ostudzamy. Składniki łączymy ze sobą, odstawiamy żeby smaki przegryzły się. Wtedy przyjdzie czas na pieprzenie i solenie. Ponownie wstawiamy w chłodne miejsce.