Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiam się czy każdy ma jakieś ulubione warzywa? Pewnie tak. Mam dwa takie: burak i pomidor. Często zatracam się w tym drugim. Sok pomidorowy piję codziennie, nie wyobrażam sobie inaczej. Właśnie dlatego powstała wersja śledzia w pomidorach. Śledzikiem nigdy nie pogardzę, tym bardziej taką wersją.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
W przepisie użyłem śledzi małosolnych, więc nie moczyłem. Polecam moczenie w mleku, co jakiś czas wymieniając „moczydło”. Po każdym osączaniu, spróbujcie kawałek śledzia. Wszystko zależy od waszych kubków smakowych. Wymoczone filety kroimy na kawałki, takie po 1,5-2 cm. Cebule obieramy, kroimy w piórka. Szklimy na rozgrzanym oleju. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Zagrzewamy, dodajemy do smaku cukier i pieprz. Ostudzamy. Składniki łączymy ze sobą, odstawiamy żeby smaki przegryzły się. Wtedy przyjdzie czas na pieprzenie i solenie. Ponownie wstawiamy w chłodne miejsce.