Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po królewsku to jedna z najprostszych i zarazem najsmaczniejszych sałatek śledziowych. Wystarczy pomieszać w misce siedem składników, dodać przyprawy i gotowe. Jest tak dobra, że każdy będzie chciał jej spróbować!
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1593
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 690
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1593
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 690
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Składniki
Filety śledziowe mocz w mleku przez około 4 godziny. Następnie wypucz w wodzie i pokrój w kostkę lub wąskie paseczki.
Mrożony groszek ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedź i odstaw do wystudzenia.
Jajka ugotuj na twardo, odstaw do wystudzenia, następnie obierz i pokrój w kostkę.
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Wszystkie składniki sałatki przełóż do miski i wymieszaj.
W salaterce połącz wszystkie składniki sosu: majonez, śmietanę, musztardę i przyprawy.
Śledzie po królewsku polej sosem. Składniki wymieszaj. Sałatkę wstaw na godzinę do lodówki, żeby smaki się przegryzły.