Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po sułtańsku swą nazwę zawdzięczają dodatkowi rodzynek sułtanek. Sprawdzą się na wigilijnym stole, w sylwestra jak i na co dzień. Bogate źródło białka, witamin i mikroelementów,
patelnia, talerz, pojemnik do sałatki, nóż, widelec
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6094
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5893
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6094
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5893
Składniki
Cebulę pokroić w półplasterki i dusić z listkami laurowymi, zielem angielskim,oraz vegetą na gorącym oleju pod przykryciem. Pod koniec dodać koncentrat, rodzynki, paprykę w proszku . Chwilę jeszcze dusić na patelni i ostudzić. Ze śledzi zdjąć skórę i pokroić w kostkę. Cebulę z sosem układamy w prostokątnym naczyniu na przemian z kostką śledziową. Mając przecier pomidorowy ugotowany z własnych pomidorów dodaję do cebuli zawartość małego słoika o pojemności 325 ml.