Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po sułtańsku swą nazwę zawdzięczają dodatkowi rodzynek sułtanek. Sprawdzą się na wigilijnym stole, w sylwestra jak i na co dzień. Bogate źródło białka, witamin i mikroelementów,
patelnia, talerz, pojemnik do sałatki, nóż, widelec
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 418
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11947
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 80
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 418
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11947
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 80
Składniki
Cebulę pokroić w półplasterki i dusić z listkami laurowymi, zielem angielskim,oraz vegetą na gorącym oleju pod przykryciem. Pod koniec dodać koncentrat, rodzynki, paprykę w proszku . Chwilę jeszcze dusić na patelni i ostudzić. Ze śledzi zdjąć skórę i pokroić w kostkę. Cebulę z sosem układamy w prostokątnym naczyniu na przemian z kostką śledziową. Mając przecier pomidorowy ugotowany z własnych pomidorów dodaję do cebuli zawartość małego słoika o pojemności 325 ml.