Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to moja kolejna propozycja na święta, śledzie, które obowiązkowo goszczą na moim świątecznym stole od wielu lat. Kiedyś ten przepis podawała aktorka Elżbieta Starostecka w ,,Pytaniu na śniadanie". I dokładnie w takiej niezmienionej formie robię go do dziś.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Wykonanie: 1.Jeżeli jest potrzeba to śledzie należy wymoczyć. 2.Pokroić i ułożyć na dnie płaskiej salaterki. 3.Cebulę pokroić w kostkę skropić cytryną i posypać solą. Odstawić na pół godziny. Później posypać nią śledzie. 4.Jajka ugotować na twardo , ostudzić i zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Wyłożyć do salaterki jako kolejną warstwę. 5.Na jajka rozsmarować majonez. 6.Ser zetrzeć na tarce i posypać nim majonez. 7.Wierzch posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.