Do góry

Sałatki Przepis na:

Śledzie proboszcza

Śledzie proboszcza

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 98

Dodano:

Odsłon: 579

Płaty śledziowe połączone z marynowanymi grzybkami. Nadają się na imprezkę i na świąteczny stół.

Składniki

  • 800g płatów śledziowych
  • 400g marynowanych grzybków
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 duża cebula
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 łyżki stołowe soku z cytryny
  • pieprz wg smaku
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Śledzie proboszcza

Przygotowanie


  1. Śledzie moczymy w wodzie 3 - 4 razy zmieniając wodę. Następnie kroimy na około 2cm kawałki. Grzyby odsączamy i można pokroić na mniejsze. Pietruszkę siekamy, cebulę kroimy w piórka. Wszystko wsypujemy do miski. Dodajemy 1/4 szklanki oleju, 2 łyżki soku z cytryny i pieprz wedle uznania. Mieszamy i wstawiamy do lodówki na 24h.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń