Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku lat obowiązkowo na naszej Wigilii.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 938
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104821
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 938
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104821
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Śledzie zalać letnią wodą, moczyć 24 godziny. Zalewa: zagotować wodę z octem i przyprawami. Wystudzić. Cebulę pokroić w półplasterki i sparzyć gorącą wodą, przestudzić. Jabłka w skórce przekroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Wymoczone śledzie kroić na kawałki, układać w dużym słoiku, na przemian z cebulą i jabłkami.
Całość zalać marynatą i zakręcić słoik. .
Śledzie są dobre po 24 godzinach. Wówczas należy odsączyć marynatę, śledzie zalać jogurtem połączonym ze śmietaną. Smacznego