Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku lat obowiązkowo na naszej Wigilii.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2360
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421547
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2103
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2360
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421547
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2103
Składniki
Śledzie zalać letnią wodą, moczyć 24 godziny. Zalewa: zagotować wodę z octem i przyprawami. Wystudzić. Cebulę pokroić w półplasterki i sparzyć gorącą wodą, przestudzić. Jabłka w skórce przekroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Wymoczone śledzie kroić na kawałki, układać w dużym słoiku, na przemian z cebulą i jabłkami.
Całość zalać marynatą i zakręcić słoik. .
Śledzie są dobre po 24 godzinach. Wówczas należy odsączyć marynatę, śledzie zalać jogurtem połączonym ze śmietaną. Smacznego