Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku lat obowiązkowo na naszej Wigilii.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 721
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1889
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 418
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 721
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1889
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 418
Składniki
Śledzie zalać letnią wodą, moczyć 24 godziny. Zalewa: zagotować wodę z octem i przyprawami. Wystudzić. Cebulę pokroić w półplasterki i sparzyć gorącą wodą, przestudzić. Jabłka w skórce przekroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Wymoczone śledzie kroić na kawałki, układać w dużym słoiku, na przemian z cebulą i jabłkami.
Całość zalać marynatą i zakręcić słoik. .
Śledzie są dobre po 24 godzinach. Wówczas należy odsączyć marynatę, śledzie zalać jogurtem połączonym ze śmietaną. Smacznego