Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z ogórkiem kiszonym i dodatkami
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Filety śledziowe przełożyć do miski, zalać zimną wodą i tak zostawić do moczenia przez 3 godziny. W tym czasie raz wymienić wodę. Ja użyłam już gotowych śledzi wiejskich. Płaty śledziowe pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć je do miski. Ugotowane jajka na twardo, cebulę oraz ogórki pokroić w drobną kosteczkę i dodać do śledzi. Doprawić pieprzem, dodać Majonez oraz śmietanę i wymieszać. Przed podaniem udekorować cebulą, szczypiorkiem ogórkiem oraz śledziem. Smacznego!