Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostre w smaku śledzie, słodkie pomidory i mięciutkie ale słone orzeszki to doskonałe połączenie smaków!
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231671
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4916
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36147
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1359
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231671
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4916
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36147
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1359
        
        
                Składniki
Do miski przekładamy orzeszki, pomidory, cebulkę oraz śledzie pokrojone w mniejsze części. Dolewamy oliwę z pomidorów, przyprawiamy szczyptą soli, pieprzem cayenne oraz majerankiem. Mieszamy aby składniki dokładnie połączyły, a następnie przekładamy do słoika. Śledzie powinny być ułożone luźno, więc jeśli mamy mały słoik spokojnie możemy rozłożyć je do dwóch. Do każdego słoika wlewamy olej tak aby przykrył śledzie. Pozostawiamy je w lodówce przez 2-3 dni codziennie przekręcając słoikiem aby smaki się wymieszały.