Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z śledziem porem i jabłkiem w sosie śmietanowym
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 54
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3704
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6775
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 54
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3704
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6775
Składniki
Śledzie namoczyć w wodzie ( najlepiej 2 razy). Pora pokroić. Podsmażyć na maśle. Po chwili dodać starty czosnek, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Przestudzić. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. W miseczce wymieszać śmietanę z musztardą i miodem. Dodać trochęsoli i pieprzu i wymieszać. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, przerzucić do miski. Dodać pora, jabłko i przygotowany sos i wymieszać.