Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam na profilu SEREBERKO80, przeniosłam go do swojej kuchni, choć z małymi zmianami. Sałatka urzekła mnie smakiem, dlatego gorąco ją polecam.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1146
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1738
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5838
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1146
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1738
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5838
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon i niepotrzebnych żyłek. Mięso lekko rozbijamy, smażymy w papirusie według przepisu zamieszczonego na opakowaniu, studzimy. Zimne mięso kroimy w kostkę. Ziarna słonecznika rumienimy na suchej patelni. Cebulę i ogórki kroimy w bardzo drobną kosteczkę, łączymy z pokrojonym mięsem kurczaka. Dodajemy kukurydzę osączoną z zalewy, wystudzone ziarna słonecznika, jogurt i majonez. Całość mieszamy do połączenia składników. Smacznego.