Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, soczystą i kolorową sałatkę, otuloną wyrazistym, pietruszkowym sosem winegret. Sałatka jest prosta i szybka w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się jako samodzielna potrawa lub zdrowy dodatek do obiadu :)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3105
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29333
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18727
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3105
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29333
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18727
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 744
Składniki
Na początku przygotowujemy pietruszkowy winegret: Do naczynia dodajemy oliwę z oliwek, wodę, ocet jabłkowy, musztardę, cukier brzozowy (ksylitol), szczyptę soli i listki natki pietruszki. Wszystko miksujemy za pomocą blendera do momentu dobrego połączenia się składników.
Kukurydzę odcedzamy z zalewy, papryki kroimy w kostkę, a pora siekamy w drobną kosteczkę. Tak przygotowane warzywa mieszamy z pietruszkowym winegretem i gotowe! Życzę smacznego! :)