Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowitą surówkę w stylu duńskim, która będzie doskonałym dodatkiem do obiadu. Świeże marchewki, czerwoną cebulkę i bazylię otula duński, tradycyjny sos majonezowy z warzywami o lekkim smaku curry.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Obrane marchewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach, czerwoną cebulę kroimy w małą kosteczkę, a bazylię drobno siekamy. Do pokrojonych warzyw dodajemy 4 łyżki remulady duńskiej, dokładnie mieszamy i doprawiamy całość solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Surówkę wstawiamy na chwilę do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)