Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka to nieodłączny element ciepłych posiłków. Znakomicie komponuje się daniami mięsnymi, a przy tym stanowi prawdziwą bombę witaminową, jakiej powinniśmy sobie dostarczać przy każdym posiłku. Mimo to wiele osób wciąż sięga po obowiązkową porcję warzyw niechętnie, ze sceptycyzmem odnosząc się do jarmużu, rzodkwi, a nawet swojskich buraków. Wielbiciele klasyki w postaci kotleta schabowego z ziemniakami z pewnością jednak nie odmówią do obiadu szybkiej surówki hrabiny. Tę surówkę – w odróżnieniu od większości – warto zrobić co najmniej kilka godzin przed konsumpcją. Jej przygotowanie jest jednak bardzo proste i zajmuje niewiele czasu.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 111
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9357
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1148
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 111
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9357
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1148
Składniki
Przygotuj kapustę, usuwając zewnętrzne, uszkodzone liście i wycinając głąb. Pozostałe liście umyj i drobno poszatkuj. Włóż do miski.
Obierz marchewkę i zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dołóż do miski z kapustą.
Pokrój cebulę „w pióra” i połącz z kapustą i marchewką.
Posól i popieprz warzywa, dołóż do nich pietruszkę i wymieszaj w misce.
Rozpuść cukier w soku z cytryny i wymieszaj dokładnie z majonezem. Powstały sos połącz z warzywami w misce.
Odstaw surówkę na co najmniej pół godziny do lodówki, by „przegryzły się” smaki. Surówkę można przechowywać w warunkach chłodniczych przez 2-3 dni.