Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka jest smaczna, zawiera dużo witamin, gorąco ją polecam.
deska do krojenia, ostry nóż, łyżka, obieraczka,
Składniki
Warzywa obieramy, dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Marchewkę , korzeń pietruszki i selera ścieramy na tarce o małych oczkach. Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jeśli jabłko mamy z własnego ogrodu nie pryskane, możemy go umyć i zetrzeć razem ze skórką. Pora kroimy w kostkę. Wszystkie pokrojone warzywa mieszamy. Zieleninę myjemy pod bieżącą wodą , kroimy drobno ostrym nożem, dodajemy do pokrojonych warzyw, mieszamy. Na końcu dodajemy śmietanę oraz majonez, całość dokładnie mieszamy. Surówka jest gotowa. Podajemy ją na obiad, do drugiego dania, np. z ziemniakami i mięsem. Smacznego !