Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka jest smaczna, zawiera dużo witamin, gorąco ją polecam.
deska do krojenia, ostry nóż, łyżka, obieraczka,
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Warzywa obieramy, dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Marchewkę , korzeń pietruszki i selera ścieramy na tarce o małych oczkach. Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jeśli jabłko mamy z własnego ogrodu nie pryskane, możemy go umyć i zetrzeć razem ze skórką. Pora kroimy w kostkę. Wszystkie pokrojone warzywa mieszamy. Zieleninę myjemy pod bieżącą wodą , kroimy drobno ostrym nożem, dodajemy do pokrojonych warzyw, mieszamy. Na końcu dodajemy śmietanę oraz majonez, całość dokładnie mieszamy. Surówka jest gotowa. Podajemy ją na obiad, do drugiego dania, np. z ziemniakami i mięsem. Smacznego !