Surówka obiadowa, którą podasz jako dodatek do mięsa. To najlepsza surówka warzywna, jaką kiedykolwiek jadłam. Spróbuj i przekonaj się sama.
Surówka kopenhaska
Składniki
- 1 główka sałaty lodowej
- 1 duża marchew
- 5 ogórków kiszonych
- 1 czerwona cebula
- 1 pęczek szczypiorku
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- Czosnek granulowany
- Pieprz
- Sól
Składniki
- 1 główka sałaty lodowej
- 1 duża marchew
- 5 ogórków kiszonych
- 1 czerwona cebula
- 1 pęczek szczypiorku
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- Czosnek granulowany
- Pieprz
- Sól

Etapy przygotowania
1. Sałatę, szczypiorek drobno siekam. 2. Marchew obieram, ścieram na tarce od dużych oczkach 3. Ogórki kiszone również ścieram na tarce o dużych oczkach. 4. Cebulę obieram drobno kroję. 5. Warzywa wszystkie przekładam do miski.

6. W naczyniu mieszam jogurt, musztardę, czosnek, pieprz, sól i dodaję do warzyw. Wszystko delikatnie mieszam i przekładam do naczynia.

7. Surówka gotowa, podaję, jako dodatek do mięsa. 8. Smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (9)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 206

Inspirację na ten przepyszny filet z kaczki, zaczerpnąłem ze strony House of...
Odsłon: 89

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 844
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3730
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 206

Inspirację na ten przepyszny filet z kaczki, zaczerpnąłem ze strony House of...
Odsłon: 89

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 844
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3730



Składniki
- 1 główka sałaty lodowej
- 1 duża marchew
- 5 ogórków kiszonych
- 1 czerwona cebula
- 1 pęczek szczypiorku
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- Czosnek granulowany
- Pieprz
- Sól
1. Sałatę, szczypiorek drobno siekam. 2. Marchew obieram, ścieram na tarce od dużych oczkach 3. Ogórki kiszone również ścieram na tarce o dużych oczkach. 4. Cebulę obieram drobno kroję. 5. Warzywa wszystkie przekładam do miski.
6. W naczyniu mieszam jogurt, musztardę, czosnek, pieprz, sól i dodaję do warzyw. Wszystko delikatnie mieszam i przekładam do naczynia.
7. Surówka gotowa, podaję, jako dodatek do mięsa. 8. Smacznego.
Fajne danie:)