Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka koreańska z kapustą

Surówka koreańska z kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2442 Ocena: 16366

Dodano:

Odsłon: 867

Zdrowa i smaczna surówka do obiadu.

Składniki

  • Kapusta biała 1 główka
  • Cebula biała 2 szt.
  • Papryczka ostra 1 szt.
  • Por 2 szt.
  • Ogórek szklarniowy świeży 2 szt.
  • Imbir tarty 1 łyżka
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól 3 łyżki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka koreańska z kapustą

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę poszatkować, i zasolić na godzinę. Następnie przepłukać zimną wodą , odsączyć, dodać posiekaną cebulę, czosnek, ogórki, pory i papryczkę oczyszczona z nasion. Całość wymieszać, posolić ponownie, przełożyć do słoika dobrze ugniatając, szczelnie zamknąć. Pozostawić w chłodnym miejscu na kilka dni i możemy podawać do obiadu jako smaczna i zdrowa surówka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń