Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieją takie przekąski, po które sięgasz niezależnie od pory roku czy okazji. Surówkę królewską przygotujesz błyskawicznie, a do jej wykonania potrzebujesz bardzo prostych składników. Ze względu na obecność marchewki i cebuli sałatka sprawdzi się zimną, natomiast latem doda potrawom z grilla lekkości. Sałatkę możesz dowolnie modyfikować, dodając do niej młodą kapustę, paprykę lub rzodkiewkę. Unikaj warzyw o dużej zawartości wody, takich jak pomidory lub ogórki, by sałatka nie stała się zbyt wodnista.
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 114
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 117
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 175
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 114
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 117
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 175
Składniki
Przygotuj sos. W szklance lub miseczce połącz miód, ocet/sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj olej i energicznie wymieszaj, aż powstanie gładki, emulsyjny dressing.
Obierz marchewki, seler korzeniowy oraz jabłka i zetrzyj je na tarce lub pokrój w słupki. Jabłka możesz skropić sokiem z cytryny, by nie ciemniały. Obraną cebulę poszatkuj w kostkę lub w piórka. Seler naciowy posiekaj w paski. Przełóż wszystkie warzywa do miski, polej sosem, posyp prażonymi nasionami sezamu oraz siekaną natką pietruszki i odstaw do lodówki do schłodzenia na co najmniej 30 minut. Surówka bardzo długo zachowuje świeżość i zamknięta w szczelnym pojemniku w lodówce jest równie dobra na drugi dzień.