Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cykoria to warzywo bardzo zdrowe ale z powodu gorzkiego posmaku nie każdy je lubi. Jeśli ją połączymy z słodkim jabłkiem i marchewką oraz słodko-kwaśnym dresingiem otrzymamy pyszną surówkę, idealną do dań obiadowych.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4465
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12123
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6882
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5643
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4465
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12123
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6882
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5643
Składniki
Cykorię oczyszczamy z wierzchnich liści, przekrawamy na pół, usuwamy głąb /który jest najbardziej gorzki w całym warzywie/ i szatkujemy. Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach a jabłko o dużych oczkach. Natkę drobno siekamy. W małym naczyniu mieszamy olej z sokiem z cytryny i przyprawami i dodajemy do surówki. Mieszamy.