Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cykoria to warzywo bardzo zdrowe ale z powodu gorzkiego posmaku nie każdy je lubi. Jeśli ją połączymy z słodkim jabłkiem i marchewką oraz słodko-kwaśnym dresingiem otrzymamy pyszną surówkę, idealną do dań obiadowych.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 99
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 99
Składniki
Cykorię oczyszczamy z wierzchnich liści, przekrawamy na pół, usuwamy głąb /który jest najbardziej gorzki w całym warzywie/ i szatkujemy. Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach a jabłko o dużych oczkach. Natkę drobno siekamy. W małym naczyniu mieszamy olej z sokiem z cytryny i przyprawami i dodajemy do surówki. Mieszamy.