Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cykoria to warzywo bardzo zdrowe ale z powodu gorzkiego posmaku nie każdy je lubi. Jeśli ją połączymy z słodkim jabłkiem i marchewką oraz słodko-kwaśnym dresingiem otrzymamy pyszną surówkę, idealną do dań obiadowych.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44604
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181975
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 188
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44604
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181975
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 188
Składniki
Cykorię oczyszczamy z wierzchnich liści, przekrawamy na pół, usuwamy głąb /który jest najbardziej gorzki w całym warzywie/ i szatkujemy. Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach a jabłko o dużych oczkach. Natkę drobno siekamy. W małym naczyniu mieszamy olej z sokiem z cytryny i przyprawami i dodajemy do surówki. Mieszamy.