Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta , szybka bez dużego wkładu pracy , ależ jakże smaczna surówka z kapusty kiszonej. Surówka z dodatkiem świeżego koperku, natki pietruszki cebuli zielonej które dodają surówce niepowtarzalnego smaku.
tarka, miska, nóż,
Składniki
Kapustę kiszoną jeżeli jest zbyt kwaśna to opłukać , a następnie pokroić w drobniejszą. Do kapusty dodać startą na tarce (małe oczka marchewkę) obrane, oczyszczone z gniazd nasiennych, starte na tarce jabłko, poszatkowaną natkę pietruszki i poszatkowany koperek zielony oraz pokrojoną drobno cebulkę zieloną. Do całości dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do drugiego dania.
Kapusta po pokrojeniu przełożona do miski.
Marchewka starta na tarce.
Surówka gotowa do wymieszania.
Surówka gotowa do podania.