Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzona surówka może stać w lodówce przez cały tydzień i każdego dnia smakuje coraz lepiej. To świetny przepis dla pracujących pań , które zwykle śpieszą się każdego dnia przy gotowaniu obiadów.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3074
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 582
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3685
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 254
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 384
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3074
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 582
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3685
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 254
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 384
Składniki
Kapustę obrać z wierzchnich liści, przekroić na pół i drobno zszatkować do miski. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i startą na drobnych oczkach marchewkę. Posypać cukrem i dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut,
W tym czasie przygotować zalewę: Zagotować wodę z octem, dodać vegetę, sól, musztardę i cukier. Zestawić z ognia i dodać 1 szklankę oleju . Polecam olej z pestek winogron. Wymieszać i oodstawić na godzinę od czasu do czasu mieszając. Następnie przełożyć do szklanych, zakręcanych słoików i ustawić w lodówce. Surówka jest pyszna i smakuje nie tylko jako dodatek do obiadu ale do kanapek . Można ją zabierać do pracy w małych pojemnikach.