Do góry

Sałatki Przepis na:

surówka - sposób na kiszonego ogórka

surówka - sposób na kiszonego ogórka

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2309

Dodano:

Odsłon: 13207

kolorowe urozmaicenie na talerzu, a kiszony ogórek to zimą warzywo sezonowe i zdrowe :) porcja na 3-4 osoby, choć potrafię połowę zjeść sama :)

Składniki

  • ogórek kiszony - 8 szt niedużych (z chili)
  • Cebula biała - 1 szt
  • Papryka czerwona 1 szt
  • kapusta pekińska - 1 cm plaster z przekroju głąbiastej części
  • jabłko - 1/4 szt (opcjonalnie)
  • ocet jabłkowy/oliwa/sos balsamiczny - 1 łyżka (opcjonalnie)
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
surówka - sposób na kiszonego ogórka

Przygotowanie

  1. Warzywa myję i kroję w drobną kosteczkę -> siup do miseczki i gotowe!



  2. Wersje surówki:
    1. Z jabłkiem - dodaję rzadko, bo nie wszyscy "obiadownicy" lubią owoce w surówce warzywnej, ale wtedy jest świetna do słoika do pracy
    2. Z octem na ostro
    3. Z oliwą dla lepszego przyswajania witamin
    4. Zamiast ogórków z chili zwykłe i wtedy dodaję pieprz lub suszone chili
    5. Z sosem (nie octem) balsamicznym również smakuje wybornie.
    6. Samą bez niczego jw. na lekką kolację :)

    Aneks:
    Przepis na hot singielki - kiszone ogóry z chili jest tutaj (wystarczy skopiowac link):
    https://smaker.pl/przepis-hot-singielki-kiszone-ogory-z-chili,153733,domowapiwniczka.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

DomowaPiwniczka 22 lutego 2018 markjer "1 cm przekroju głąbiastej części ??????????????????????????????????"
- tak :) następnym razem jak będę robić, dorzucę zdjęcie :) kapustę zamiast od liści, kroję w plastry od głąba (piętki, spodu, końca)- taki jeden plaster szerokości 1 cm kroję drobno do sałatki :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

markjer 20 lutego 2018 kapusta pekińska - 1 cm przekroju głąbiastej części ?????????????????????????????????? Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń