Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza surówka wiosenna:z młodej kapusty z rzodkiewką i koperkiem. Smakuje rewelacyjnie:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2356
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3370
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1418
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2157
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2356
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3370
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1418
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2157
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, zasypujemy solą, ugniatamy rękoma i odstawiamy na 30 min. Następnie kapustę mocno odciskamy z soku, który puściła i przekładamy do salaterki. Rzodkiewkę dokładnie szorujemy, osuszamy i kroimy w cienkie półplastry. Paprykę kroimy w kostkę a natkę drobno siekamy. Wszystkie pokrojone składniki dodajemy do kapusty. Dodajemy także ocet, olej i cukier do smaku. Mieszamy. Możemy podawać od razu lub odstawić by smaki się przegryzły.