Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię kapustę a to jest świetny dodatek do obiadu. Z powodu pandemii trochę miałam obawy co do surowych dań, stąd to przepłukanie jej
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8153
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8153
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Składniki
Warzywa obieramy, dokładnie myjemy. Kapustę przepłukujemy lekko gorącą wodą. Szatkujemy ją jak najdrobniej. Dodajemy cukier i odstawiamy na parę minut aby kapusta puściła sok. Marchewkę i ogórek kiszony trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do kapusty. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem według uznania. Warzywa dokładnie mieszamy. Przekładamy do salaterek. I gotowe.