Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 75

Dodano:

Odsłon: 158

Lubię kapustę a to jest świetny dodatek do obiadu. Z powodu pandemii trochę miałam obawy co do surowych dań, stąd to przepłukanie jej

Składniki

  • 1/4 główki białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 2 ogórki kiszone
  • cukier, sól, pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Surówka z białej kapusty

Przygotowanie

  1. Warzywa obieramy, dokładnie myjemy. Kapustę przepłukujemy lekko gorącą wodą. Szatkujemy ją jak najdrobniej. Dodajemy cukier i odstawiamy na parę minut aby kapusta puściła sok.
    Marchewkę i ogórek kiszony trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do kapusty. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem według uznania. Warzywa dokładnie mieszamy. Przekładamy do salaterek. I gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń