Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z białej kapusty to prawdziwa klasyka polskiej kuchni, idealna jako dodatek do obiadu, ale także jako zdrowa i lekkostrawna przekąska lub lunch. Jej sekret tkwi w połączeniu świeżości i chrupkości warzyw oraz owoców z aksamitnym, kremowym dressingiem, który sprawia, że surówka jest prawdziwym majstersztykiem. To danie nie tylko kusi swoim smakiem, ale także zachwyca prostotą wykonania i wieloma walorami prozdrowotnymi. Biała kapusta, będąca podstawą surówki, jest skarbnicą witamin i minerałów, wspomagającą odporność oraz pracę układu pokarmowego. Jej przygotowanie jest szybkie i proste – wystarczy kilka prostych składników oraz odrobina czasu, by wyczarować dodatek, który zachwyci wszystkich. Co więcej, możesz eksperymentować z proporcjami składników lub dodać swoje ulubione przyprawy, tworząc unikalną wersję tego klasycznego przepisu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5292
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5292
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 844
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1313
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj – użyj zarówno białych, jak i młodych, zielonych części.
Marchewkę i obrane jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a cebulę pokrój w cienkie słupki.
Przenieś wszystkie warzywa do miski sałatkowej i wstępnie przemieszaj.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki. Przygotowanym sosem zalej surówkę. Całość bardzo dobrze wymieszaj.
Surówkę z białej kapusty wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się połączyły. Podawaj na zimno.
Danie przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku. Zużyj w ciągu 3 dni.