Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z białej kapusty to prawdziwa klasyka polskiej kuchni, idealna jako dodatek do obiadu, ale także jako zdrowa i lekkostrawna przekąska lub lunch. Jej sekret tkwi w połączeniu świeżości i chrupkości warzyw oraz owoców z aksamitnym, kremowym dressingiem, który sprawia, że surówka jest prawdziwym majstersztykiem. To danie nie tylko kusi swoim smakiem, ale także zachwyca prostotą wykonania i wieloma walorami prozdrowotnymi. Biała kapusta, będąca podstawą surówki, jest skarbnicą witamin i minerałów, wspomagającą odporność oraz pracę układu pokarmowego. Jej przygotowanie jest szybkie i proste – wystarczy kilka prostych składników oraz odrobina czasu, by wyczarować dodatek, który zachwyci wszystkich. Co więcej, możesz eksperymentować z proporcjami składników lub dodać swoje ulubione przyprawy, tworząc unikalną wersję tego klasycznego przepisu.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6031
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6031
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj – użyj zarówno białych, jak i młodych, zielonych części.
Marchewkę i obrane jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a cebulę pokrój w cienkie słupki.
Przenieś wszystkie warzywa do miski sałatkowej i wstępnie przemieszaj.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki. Przygotowanym sosem zalej surówkę. Całość bardzo dobrze wymieszaj.
Surówkę z białej kapusty wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się połączyły. Podawaj na zimno.
Danie przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku. Zużyj w ciągu 3 dni.