Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki do obiadu z cebulą, jabłkiem i odrobiną soku z cytryny. W zimie jedna z najlepszych surówek, do tego prosta i szybka.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2581
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1930
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2581
Składniki
Buraki myjemy (nie obieramy) i gotujemy do miękkości. W zależności od ich wielkości czas gotowania wynosi od 40 do 50 minut. Miękkie buraki zalewamy zimną wodą i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie obieramy je i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Starte buraki przekładamy do miski. Cebulę i obrane jabłko kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do buraków. Przyprawiamy całość sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy i na końcu wlewamy olej.
Surówka z buraków gotowa!