Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki do obiadu z cebulą, jabłkiem i odrobiną soku z cytryny. W zimie jedna z najlepszych surówek, do tego prosta i szybka.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3397
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 95
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 831
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 87
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3397
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 95
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 831
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 87
Składniki
Buraki myjemy (nie obieramy) i gotujemy do miękkości. W zależności od ich wielkości czas gotowania wynosi od 40 do 50 minut. Miękkie buraki zalewamy zimną wodą i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie obieramy je i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Starte buraki przekładamy do miski. Cebulę i obrane jabłko kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do buraków. Przyprawiamy całość sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy i na końcu wlewamy olej.
Surówka z buraków gotowa!