Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki do obiadu z cebulą, jabłkiem i odrobiną soku z cytryny. W zimie jedna z najlepszych surówek, do tego prosta i szybka.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231614
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4890
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36037
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1321
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231614
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4890
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36037
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1321
        
        
                Składniki
Buraki myjemy (nie obieramy) i gotujemy do miękkości. W zależności od ich wielkości czas gotowania wynosi od 40 do 50 minut. Miękkie buraki zalewamy zimną wodą i pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie obieramy je i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Starte buraki przekładamy do miski. Cebulę i obrane jabłko kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do buraków. Przyprawiamy całość sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy i na końcu wlewamy olej.
Surówka z buraków gotowa!