Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z chrzanem jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Ma lekko ostry posmak, jednak przełamuje go dodatek cukru i soku z cytryny. Przekonaj się, że to dobry pomysł jako dodatek do każdego obiadu.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24805
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24805
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Składniki
Obydwie kapusty umyj, osusz, a następnie poszatkuj w cienkie paski. Możesz też zetrzeć na tarce o grubych oczkach. To samo zrób z obranymi marchewkami i jabłkiem.
Cebulę czerwoną pokrój w piórka. Odkrój z pora białą i jasnozieloną część, poszatkuj w paski.
Wszystkie warzywa przełóż do dużej miski. Posyp cukrem i zamieszaj.
Wymieszaj jogurt naturalny z chrzanem. Ilość zależy wyłącznie od twoich preferencji, możesz dodać 1 albo 2 łyżki. Wlej sok z cytryny. Posól i popieprz. Dokładnie wymieszaj sos. Dodaj go do warzyw i ponownie połącz składniki.
Surówkę można podawać od razu, ale najlepiej umieścić ją w lodówce, aby schłodzić przed serwowaniem.