Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 222
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 956
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1278
Polecam na kolację.
Odsłon: 173
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 222
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 956
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1278
Polecam na kolację.
Odsłon: 173
Składniki
Zdejmij pierwsze liście z kapusty. Kapustę podziel na pół. Usuń jasny głąb a obie połówki poszatkuj drobno nożem. Możesz też maszynki do mielenia z odpowiednią nakładką. Do miski z kapustą dodaj również obraną i drobno posiekaną cebulę. jabłka obierz i zetrzyj na tarce, na dużych oczkach. Marchewkę obierz i również zetrzyj na dużych oczkach. Do miski z warzywami dodaj też pokrojona natkę pietruszki i koperek. W mniejszej misce umieść resztę składników: majonez ocet, sól, pieprz oraz cukier. Wymieszaj całość i dodaj do dużej miski z poszatkowaną cebulą, marchwią, jabłkami oraz kapustą. Majonez można zastąpić olejem poprostu dodaj olej i wymieszaj