Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 141
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 93
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 40
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 141
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 93
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 40
Składniki
Zdejmij pierwsze liście z kapusty. Kapustę podziel na pół. Usuń jasny głąb a obie połówki poszatkuj drobno nożem. Możesz też maszynki do mielenia z odpowiednią nakładką. Do miski z kapustą dodaj również obraną i drobno posiekaną cebulę. jabłka obierz i zetrzyj na tarce, na dużych oczkach. Marchewkę obierz i również zetrzyj na dużych oczkach. Do miski z warzywami dodaj też pokrojona natkę pietruszki i koperek. W mniejszej misce umieść resztę składników: majonez ocet, sól, pieprz oraz cukier. Wymieszaj całość i dodaj do dużej miski z poszatkowaną cebulą, marchwią, jabłkami oraz kapustą. Majonez można zastąpić olejem poprostu dodaj olej i wymieszaj