Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i cebuli to doskonała propozycja na zdrowy i smaczny dodatek do dań głównych. Świetnie komponuje się z rybą oraz pieczonym i duszonym mięsem. Jest lekka, sycąca i niesamowicie smaczna - jak z najlepszej restauracji w mieście. Po ten przepis mogą sięgnąć bez obaw osoby będące na diecie.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 860
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 813
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 466
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 860
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 813
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 466
Składniki
Czerwoną kapustę ścieramy na tarce lub cieniutko kroimy nożem. Porządnie solimy i odstawiamy w chłodne miejsce na około 30 minut.
Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Jabłka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, dzielimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na cienkie plasterki.
Posiekaną cebulę i skrojone jabłka dodajemy do kapusty. Surówkę doprawiamy oliwą, solą i pieprzem. Całość mieszamy.
Surówkę z czerwonej kapusty serwujemy jako dodatek do dań głównych.