Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i cebuli to doskonała propozycja na zdrowy i smaczny dodatek do dań głównych. Świetnie komponuje się z rybą oraz pieczonym i duszonym mięsem. Jest lekka, sycąca i niesamowicie smaczna - jak z najlepszej restauracji w mieście. Po ten przepis mogą sięgnąć bez obaw osoby będące na diecie.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 6
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 39
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 184
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 6
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 39
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 184
Składniki
Czerwoną kapustę ścieramy na tarce lub cieniutko kroimy nożem. Porządnie solimy i odstawiamy w chłodne miejsce na około 30 minut.
Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Jabłka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, dzielimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na cienkie plasterki.
Posiekaną cebulę i skrojone jabłka dodajemy do kapusty. Surówkę doprawiamy oliwą, solą i pieprzem. Całość mieszamy.
Surówkę z czerwonej kapusty serwujemy jako dodatek do dań głównych.