Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną i soczystą surówkę, otuloną czosnkowym sosem winegret. Surówka jest prosta i szybka w przygotowaniu oraz idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3536
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 370
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1761
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3536
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 370
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1761
Składniki
Na początku przygotowujemy czosnkowy sos winegret: Do miseczki dodajemy wodę, ocet jabłkowy, cukier brzozowy i mieszamy dokładnie do całkowitego rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy tłoczony na zimno olej rzepakowy, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Paprykę kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki siekamy, a marchewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Warzywa mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem winegret i gotowe! Surówkę wstawiamy do lodówki na min. 0,5 godziny dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)