Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną i soczystą surówkę, otuloną czosnkowym sosem winegret. Surówka jest prosta i szybka w przygotowaniu oraz idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu.
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 191
Cupcakes to amerykańskie ciastka w kształcie babeczek, pieczone w papierowych...
Odsłon: 24515
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 819
Makaron po sycylijsku to prawdziwa uczta inspirowana wulkanicznym krajobrazem...
Odsłon: 2633
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 448
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 191
Cupcakes to amerykańskie ciastka w kształcie babeczek, pieczone w papierowych...
Odsłon: 24515
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 819
Makaron po sycylijsku to prawdziwa uczta inspirowana wulkanicznym krajobrazem...
Odsłon: 2633
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 448
Składniki
Na początku przygotowujemy czosnkowy sos winegret: Do miseczki dodajemy wodę, ocet jabłkowy, cukier brzozowy i mieszamy dokładnie do całkowitego rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy tłoczony na zimno olej rzepakowy, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Paprykę kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki siekamy, a marchewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Warzywa mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem winegret i gotowe! Surówkę wstawiamy do lodówki na min. 0,5 godziny dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)