Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną i soczystą surówkę, otuloną czosnkowym sosem winegret. Surówka jest prosta i szybka w przygotowaniu oraz idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 124
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40262
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4013
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 745
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 124
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40262
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 4013
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 745
Składniki
Na początku przygotowujemy czosnkowy sos winegret: Do miseczki dodajemy wodę, ocet jabłkowy, cukier brzozowy i mieszamy dokładnie do całkowitego rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy tłoczony na zimno olej rzepakowy, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Paprykę kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki siekamy, a marchewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Warzywa mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem winegret i gotowe! Surówkę wstawiamy do lodówki na min. 0,5 godziny dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)