Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaka jest najpopularniejsza na świecie surówka? Oczywiście poczciwy colesław, którego można spotkać zarówno w barach fast food, jak i w najlepszych restauracjach. Surówka składa się z 3-4 banalnych składników. Sekret jej fenomenu tkwi w odpowiednio przygotowanym dressingu. Dzięki kreatywności szefów kuchni w zakresie tworzenia sosów, colesław trafił z przydrożnych sieciówek na eleganckie stoły. Ta surówka z dressingiem awokado w niczym nie przypomina dodatku do hamburgera! Ma oryginalny, wyrazisty smak, którym podkreśla walory duszonych mięs czy ryb z pieca.
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 110960
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 17
Smaki Grecji!
Odsłon: 41
Słodka Rzymianka to niezwykłe połączenie intensywnego smaku czekolady z delik...
Odsłon: 110960
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 17
Smaki Grecji!
Odsłon: 41
Składniki
Usuń z kapusty zewnętrzne, uszkodzone liście i poszatkuj ją drobno. Obierz marchewki i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Posiekaj natkę pietruszki (odłóż kilka gałązek do dekoracji). Wymieszaj wszystkie warzywa w dużej misce.
Przekrój awokado wzdłuż na pół i usuń pestkę. Miąższ wydrąż ze skórki łyżką. Zmiksuj awokado blenderem lub rozgnieść widelcem na pastę. Dodaj sok z limonki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą.
Połącz dressing awokado z surówką. Wymieszaj. Całość dopraw do smaku pieprzem. Odstaw surówkę na godzinę do lodówki, by przegryzły się smaki.