Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaka jest najpopularniejsza na świecie surówka? Oczywiście poczciwy colesław, którego można spotkać zarówno w barach fast food, jak i w najlepszych restauracjach. Surówka składa się z 3-4 banalnych składników. Sekret jej fenomenu tkwi w odpowiednio przygotowanym dressingu. Dzięki kreatywności szefów kuchni w zakresie tworzenia sosów, colesław trafił z przydrożnych sieciówek na eleganckie stoły. Ta surówka z dressingiem awokado w niczym nie przypomina dodatku do hamburgera! Ma oryginalny, wyrazisty smak, którym podkreśla walory duszonych mięs czy ryb z pieca.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 586
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1235
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4902
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 586
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1235
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4902
Składniki
Usuń z kapusty zewnętrzne, uszkodzone liście i poszatkuj ją drobno. Obierz marchewki i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Posiekaj natkę pietruszki (odłóż kilka gałązek do dekoracji). Wymieszaj wszystkie warzywa w dużej misce.
Przekrój awokado wzdłuż na pół i usuń pestkę. Miąższ wydrąż ze skórki łyżką. Zmiksuj awokado blenderem lub rozgnieść widelcem na pastę. Dodaj sok z limonki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą.
Połącz dressing awokado z surówką. Wymieszaj. Całość dopraw do smaku pieprzem. Odstaw surówkę na godzinę do lodówki, by przegryzły się smaki.