Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna surówka z kapusty, marchewki i cebulki, posypana obficie natką pietruszki, polana prostym sosem winegret. Doskonały dodatek do dań obiadowych lub grillowych.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 95
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5791
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3999
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 111
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 689
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 95
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5791
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3999
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 111
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 689
Składniki
Kapustę obieramy z wierzchnich, bardzo zielonych liści i szatkujemy drobno. Przekładamy do miski, lekko solimy i morzymy (wyciskamy rękami, aby trochę puściła sok i zmiękła). Do tak przygotowanej kapusty dodajemy startą na grubych oczkach marchew i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Na koniec posypujemy warzywa posiekaną natką pietruszki.
Sos do surówki. Sok z wyciśniętej cytryny łączymy z solą (z jej ilością nie przesadzamy, bo użyliśmy już trochę soli do morzenia kapusty), cukrem i pieprzem, mieszamy do rozpuszczenia cukru i soli. Następnie wlewamy olej i całość porządnie mieszamy. Takim sosem polewamy kapustę.
Prosta i błyskawiczna surówka z kapusty gotowa!