Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W okresie wiosenno-letnim warto korzystać z łatwo dostępnych młodych, świeżych warzyw i przygotowywać z nich pyszne potrawy. A najszybciej można przygotować surówki:) Polecam surówkę z młodej kapusty, kalarepy i ogórków małosolnych /możemy je zastąpić ogórkami kiszonymi ale smak będzie już nieco inny/ z dodatkiem zieleniny.
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 166
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 100
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 31
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 366
Zupa z zielonej soczewicy z dodatkiem warzyw, jest pożywna i smaczna. Idealni...
Odsłon: 198
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 166
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 100
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 31
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 366
Zupa z zielonej soczewicy z dodatkiem warzyw, jest pożywna i smaczna. Idealni...
Odsłon: 198
Składniki
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich uszkodzonych liści a następnie drobno szatkujemy. Przekładamy do miski, zasypujemy płaską łyżką soli i mieszamy ugniatając dłońmi. Odstawiamy na 20-30 min. Po tym czasie kapustę mocno odciskamy z soków, które puściła. Do kapusty dodajemy kalarepę /obraną i startą na tarce o dużych oczkach/ oraz ogórki małosolne /również starte na tarce o dużych oczkach/. Natkę pietruszki i koperek drobno siekamy i dodajemy do surówki. Dodajemy olej, doprawiamy do smaku mielonym pieprzem i cukrem, w razie potrzeby solą. Mieszamy. Odstawiamy na 20 min by smaki się przegryzły.