Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W okresie wiosenno-letnim warto korzystać z łatwo dostępnych młodych, świeżych warzyw i przygotowywać z nich pyszne potrawy. A najszybciej można przygotować surówki:) Polecam surówkę z młodej kapusty, kalarepy i ogórków małosolnych /możemy je zastąpić ogórkami kiszonymi ale smak będzie już nieco inny/ z dodatkiem zieleniny.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 404
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2701
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1900
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6658
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 404
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2701
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1900
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6658
Składniki
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich uszkodzonych liści a następnie drobno szatkujemy. Przekładamy do miski, zasypujemy płaską łyżką soli i mieszamy ugniatając dłońmi. Odstawiamy na 20-30 min. Po tym czasie kapustę mocno odciskamy z soków, które puściła. Do kapusty dodajemy kalarepę /obraną i startą na tarce o dużych oczkach/ oraz ogórki małosolne /również starte na tarce o dużych oczkach/. Natkę pietruszki i koperek drobno siekamy i dodajemy do surówki. Dodajemy olej, doprawiamy do smaku mielonym pieprzem i cukrem, w razie potrzeby solą. Mieszamy. Odstawiamy na 20 min by smaki się przegryzły.