Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W okresie wiosenno-letnim warto korzystać z łatwo dostępnych młodych, świeżych warzyw i przygotowywać z nich pyszne potrawy. A najszybciej można przygotować surówki:) Polecam surówkę z młodej kapusty, kalarepy i ogórków małosolnych /możemy je zastąpić ogórkami kiszonymi ale smak będzie już nieco inny/ z dodatkiem zieleniny.
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 262
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 271
Jakie słodkie śniadanie można zjeść na diecie oprócz owsianki? Idealnie spraw...
Odsłon: 67
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 262
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 271
Jakie słodkie śniadanie można zjeść na diecie oprócz owsianki? Idealnie spraw...
Odsłon: 67
Składniki
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich uszkodzonych liści a następnie drobno szatkujemy. Przekładamy do miski, zasypujemy płaską łyżką soli i mieszamy ugniatając dłońmi. Odstawiamy na 20-30 min. Po tym czasie kapustę mocno odciskamy z soków, które puściła. Do kapusty dodajemy kalarepę /obraną i startą na tarce o dużych oczkach/ oraz ogórki małosolne /również starte na tarce o dużych oczkach/. Natkę pietruszki i koperek drobno siekamy i dodajemy do surówki. Dodajemy olej, doprawiamy do smaku mielonym pieprzem i cukrem, w razie potrzeby solą. Mieszamy. Odstawiamy na 20 min by smaki się przegryzły.