Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj surówka z świeżo ukiszonej mojej kapusty, przygotowanie tej surówki jest bardzo proste i szybkie, a surówka pasuje do różnego rodzaju mięs, ryb czy mielonych kotletów. Jest pyszna. Polecam
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 19
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 19
Składniki
Kapustę po wyjęciu ze słoika , trochę drobniej szatkuję. Następnie ścieram na tarce o średnich oczkach obrana, umytą marchewkę, cebulę obieram i kroję w drobną kostkę. Wszystko przekładam do miski, doprawiam pieprzem i solą do smaku, dodaję szczyptę całego kminku ( jak ktoś nie lubi można pominąć ) oraz cukier do smaku, posiekany koperek i na koniec łączę całość z oliwą. Po wymieszaniu surówka gotowa do spożycia. Smacznego Rada; Do takiej surówki można również zetrzeć kwaśne jabłko, ja niestety nie dodałam tym razem jabłka.
Kapustę wyjmuję i drobniej siekam.
Cebule po obraniu kroję w drobną kostkę, a marchewkę ścieram na tarce .
Wszystko przekładam do miski dodaję przyprawy, olej i posiekany koperek.
Surówka po wymieszaniu gotowa do podania. Smacznego