Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta w przygotowaniu surówka z kapusty kiszonej marchewki, jabłka pora oraz natki pietruszki to doskonały dodatek do obiadu . Kapusta kiszona ma dużo witaminy c , dlatego należy dużo spożywać ją zwłaszcza w okresie zimowym.
miska, nóż, tarka, łyżka,
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1940
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1198
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2302
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1940
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1198
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2302
Składniki
Kapustę kiszoną jeżeli jest mocno kwaśna to opłukać , pokroić i przełożyć do miski. Por opłukać przekroić po długości i pokroić w pół plasterki ,sparzyć wrzątkiem , odsączyć na sitku i dodać do kapusty . Marchew i jabłko po obraniu zetrzeć na tarce o dużych oczkach, natkę pietruszki natomiast posiekać. Wszystkie składniki dodać do kapusty, wymieszać, doprawić cukrem , świeżo zmielonym pieprzem oraz polać olejem, ponownie wymieszać .
Wszystkie składniki dodać do kapusty kiszonej dodać cukier, świeżo mielony pieprz i olej. Całość wymieszać.
Surówka gotowa do podania.