Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta w przygotowaniu surówka z kapusty kiszonej marchewki, jabłka pora oraz natki pietruszki to doskonały dodatek do obiadu . Kapusta kiszona ma dużo witaminy c , dlatego należy dużo spożywać ją zwłaszcza w okresie zimowym.
miska, nóż, tarka, łyżka,
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2789
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 56
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2789
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 56
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 85
Składniki
Kapustę kiszoną jeżeli jest mocno kwaśna to opłukać , pokroić i przełożyć do miski. Por opłukać przekroić po długości i pokroić w pół plasterki ,sparzyć wrzątkiem , odsączyć na sitku i dodać do kapusty . Marchew i jabłko po obraniu zetrzeć na tarce o dużych oczkach, natkę pietruszki natomiast posiekać. Wszystkie składniki dodać do kapusty, wymieszać, doprawić cukrem , świeżo zmielonym pieprzem oraz polać olejem, ponownie wymieszać .
Wszystkie składniki dodać do kapusty kiszonej dodać cukier, świeżo mielony pieprz i olej. Całość wymieszać.
Surówka gotowa do podania.