Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczną surówkę z kiszonej kapusty i innych warzyw oraz delikatnie kwaśnego jabłka, ale bardzo soczystego jabłka. Surówka taka była często przygotowywana do obiadu w moim rodzinnym domu , a teraz często gości na moim stole.
miska, tarka, talerzyki, obręcz do ułożenia surówki,
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15698
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4728
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 396
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15698
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4728
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 396
Składniki
Kapustę kiszoną wypłukać, ( gdyby była zbyt kwaśna) osączyć. Przełożyć do miski. Marchewkę i jabłko obrać a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do kapusty. Dodać również obraną pokrojoną w drobną kostkę cebule oraz posiekany koperek zielony. Przygotowaną kapustę razem z przygotowanymi warzywami przełożyć do dużej miski, dodać przyprawy do smaku oraz olej i dokładnie wymieszać. Gotową surówkę ułożyć na talerzykach. Podawać do obiadu.