Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kapusty, marchewki i pora to idealny wybór! Jest szybka w przygotowaniu, a dzięki połączeniu świeżych warzyw i kremowego majonezu, smakuje wyśmienicie. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs, ryb czy dań wegetariańskich. Surówka z kapusty, marchewki i pora to łatwy i szybki sposób na urozmaicenie posiłków. Przygotowanie jej zajmuje tylko kilka minut, a efekt jest zachwycający.
deska do krojenia, miska, nóż
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 734
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 909
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 223
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 734
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 909
Składniki
Kapustę szatkujemy po czym umieszczamy w dużej misce, następnie posypujemy odrobiną soli i lekko wygniatamy, odstawiamy na 15 minut aby zmiękła.
Jasną część pora dość drobno siekamy. Obraną marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do kapusty dodajemy, posiekanego pora oraz startą marchewkę. Na końcu dodajemy majonez, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.