Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kapusty, marchewki i pora to idealny wybór! Jest szybka w przygotowaniu, a dzięki połączeniu świeżych warzyw i kremowego majonezu, smakuje wyśmienicie. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs, ryb czy dań wegetariańskich. Surówka z kapusty, marchewki i pora to łatwy i szybki sposób na urozmaicenie posiłków. Przygotowanie jej zajmuje tylko kilka minut, a efekt jest zachwycający.
deska do krojenia, miska, nóż
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 13
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7962
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 80
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 13
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7962
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 80
Składniki
Kapustę szatkujemy po czym umieszczamy w dużej misce, następnie posypujemy odrobiną soli i lekko wygniatamy, odstawiamy na 15 minut aby zmiękła.
Jasną część pora dość drobno siekamy. Obraną marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do kapusty dodajemy, posiekanego pora oraz startą marchewkę. Na końcu dodajemy majonez, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.