Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2189 Ocena: 48559

Dodano:

Odsłon: 16830

Prosta, szybka, smaczna, no i świeża ;)

Składniki

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1 duży pomidor malinowy
  • 1 czerwona cebula
  • 1 garść świeżej bazylii
  • 1 garść natki pietruszki
  • 50 ml oliwy z awokado
  • 30 ml miodu spadziowego
  • 10 ml octu ryżowego
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy.
    Z pomidora usuwamy miąższ, kroimy w drobną kostkę.
    Cebulę drobno kroimy na piórka.
    Bazylię i natkę drobno siekamy.
    Oliwę, miód i ocet dokładnie łączymy.
    Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Odstawiamy na 15 min i ponownie mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń