Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu surówka z pekińskiej kapusty oraz pysznego sosu przygotowanego z majonezu i jogurtu naturalnego. Do tego kilka przypraw i surówka jak marzenie do obiadu i nie tylko. Polecam również taką surówkę w któryś dzień świąt na pewno zaskoczy swoim smakiem domowników.
miska, nóż, łyżka, garnek, półmisek,
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 511
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 575
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 511
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 575
Składniki
Kapustę dokładnie umyć oddzielając poszczególne liście. Przekroić na ćwiartki i poszatkować przełożyć do miski. Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać zimną woda , obrać i pokroić w większą kostkę. Kawałek ogórka zielonego po obraniu pokroić w półplasterki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paski. Pomidory odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą , po dokładnym wymieszaniu. Przygotować sos; Majonez połączyć z jogurtem i przyprawami. Wymieszać. Surówkę przełożyć na półmisek , obficie polać przygotowanym sosem i oprószyć posiekaną natką pietruszki. Rada; Sos możemy dodać do sałatki i wymieszać w całości. Pomidory z puszki możemy zastapić mięsistymi pomidorami tylko należy je sparzyć obrać ze skórki i pokroić w kostkę .
Przygotowane składniki.
Przygotowanie sosu.
Sałatka gotowa do podania.