Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, prosta i szybka surówka z kapusty pekińskiej. Polecam
deska, nóż, miska, łyżka, tarka, większy kubek lub większa szklanka na sos,
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Kapustę pekińską umyć, przekroić na ćwiartki i drobno pokroić. Paprykę czerwoną umyć, usunąć gniazda nasienne, a nastepnie pokroić w drobną kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach ( ja połowę starłam na dużych oczkach a połowę na średnich oczkach ). Jabłko obrać , usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pokrojoną kapustę przełożyć do miski , dodać startą marchewkę, starte jabłka oraz drobno pokrojoną w kostkę cebulę. Wymieszać do połączenia składników. Przygotować sos; Jogurt wlać do większego kubka, dodać majonez , musztardę francuską, sok z cytryny oraz majeranek , sól i pieprz do smaku . Wymieszać do połączenia składników. Tak przygotowany sos połączyć z kapustą pekińską. Wymieszać tak 10 minut przed podaniem. Smacznego
Przygotowanie składników i sosu.
Całość posypać posiekaną cebulką zieloną. Smacznego