Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu surówka z kapusty pekińskiej z kilkoma dodatkami, które znajdziemy zawsze w domu. Pyszna i chrupiąca. Idealna do dań obiadowych lub mięsiw z grilla.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 102
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9747
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5099
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 47
Dziś do pracy.
Odsłon: 673
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 102
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9747
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5099
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 47
Dziś do pracy.
Odsłon: 673
Składniki
Kapustę pekińską drobno szatkujemy, przekładamy do miski, posypujemy ok. 1/4 łyżeczki soli, mieszamy i lekko ugniatamy. Odstawiamy. Marchew i ogórki konserwowe ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Paprykę kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa dodajemy do kapusty. W małej miseczce przygotowujemy sos: olej mieszamy z sokiem z cytryny /u mnie 2 łyżki/, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i dokładnie mieszamy .Dodajemy do warzyw i mieszamy. Możemy podawać od razu lub odstawić by smaki się przegryzły.