Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu surówka z kapusty pekińskiej z kilkoma dodatkami, które znajdziemy zawsze w domu. Pyszna i chrupiąca. Idealna do dań obiadowych lub mięsiw z grilla.
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 322
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 94555
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 322
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 94555
Składniki
Kapustę pekińską drobno szatkujemy, przekładamy do miski, posypujemy ok. 1/4 łyżeczki soli, mieszamy i lekko ugniatamy. Odstawiamy. Marchew i ogórki konserwowe ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Paprykę kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa dodajemy do kapusty. W małej miseczce przygotowujemy sos: olej mieszamy z sokiem z cytryny /u mnie 2 łyżki/, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i dokładnie mieszamy .Dodajemy do warzyw i mieszamy. Możemy podawać od razu lub odstawić by smaki się przegryzły.