Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu surówka z kapusty pekińskiej z kilkoma dodatkami, które znajdziemy zawsze w domu. Pyszna i chrupiąca. Idealna do dań obiadowych lub mięsiw z grilla.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 445
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 172
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 445
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 172
Składniki
Kapustę pekińską drobno szatkujemy, przekładamy do miski, posypujemy ok. 1/4 łyżeczki soli, mieszamy i lekko ugniatamy. Odstawiamy. Marchew i ogórki konserwowe ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Paprykę kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa dodajemy do kapusty. W małej miseczce przygotowujemy sos: olej mieszamy z sokiem z cytryny /u mnie 2 łyżki/, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i dokładnie mieszamy .Dodajemy do warzyw i mieszamy. Możemy podawać od razu lub odstawić by smaki się przegryzły.