Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka.

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1032 Ocena: 21445

Dodano:

Odsłon: 25781

Pyszna i lekka surówka do obiadu.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • 1/2 średniej pekińskiej
  • 7 małych ogórków
  • pęczek koperku
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sol do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka.

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno pokroić lub zeszatkować.
    Ogórki wraz z łupką zetrzeć na grubych oczkach tarła.
    Koperek posiekać.

    Kapustę i ogórki posolić 1/2 łyżki soli. Wymieszać i odstawić na pół godz.

    Odcisnąć wodę jaką puściły warzywa.
    Dodać posiekany koperek oraz jogurt.
    Wymieszać i gotowe.

    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 sierpnia Pyszna suróweczka, a ja właśnie po obiedzie ;)
Muszę wpadać wcześniej na Smakera, miodzio :)
Odpowiedzi: 4 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaker 11 sierpnia Pyszna i zdrowa sałatka :) Lubimy, gdy jest zielono na talerzu. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 10 sierpnia Pyszne lekkie i chrupiace! swietna salatka w moich smakach. Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń