Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka do obiadu ze świeżych warzyw polanych wyrazistym sosem winegred na bazie oleju i musztardy.
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 92
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 86
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 92
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 86
Składniki
Najpierw robimy sos do surówki.
Do kubeczka dajemy olej, musztardę, sok z cytryny oraz wsypujemy przyprawy. Dobrze wszystko mieszamy, najlepiej zmiksować sos blenderem do dosyć gęstej konsystencji. Tak przygotowany sos wkładamy do lodówki.
Kapustę pekińską kroimy w paseczki niezbyt cienkie i przekładamy do miski. Solimy lekko i trochę wyciskamy w rękach, aby zmiękła. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Obrane ze skórki jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa przekładamy do dużej miski, mieszamy, polewamy sosem tuż przed wydaniem na stół.
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem winegret gotowa!