Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka do obiadu ze świeżych warzyw polanych wyrazistym sosem winegred na bazie oleju i musztardy.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44604
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181975
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 188
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44604
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181975
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 188
Składniki
Najpierw robimy sos do surówki.
Do kubeczka dajemy olej, musztardę, sok z cytryny oraz wsypujemy przyprawy. Dobrze wszystko mieszamy, najlepiej zmiksować sos blenderem do dosyć gęstej konsystencji. Tak przygotowany sos wkładamy do lodówki.
Kapustę pekińską kroimy w paseczki niezbyt cienkie i przekładamy do miski. Solimy lekko i trochę wyciskamy w rękach, aby zmiękła. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Obrane ze skórki jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa przekładamy do dużej miski, mieszamy, polewamy sosem tuż przed wydaniem na stół.
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem winegret gotowa!