Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 27481
Dodano: 17.08.2014
Odsłon: 7535
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Kapustę kiszoną odsączamy z nadmiaru soku i siekamy na mniejsze kawałki.
Cebulkę kroimy w drobną kostkę, jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach - dodajemy do kapusty.
Kminek parzymy wrzątkiem, odcedzamy i wraz z dwoma łyżeczkami oregano dodajemy do pozostałych składników.
Następnie dodajemy olej rzepakowy, doprawiamy czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

Futka 24 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
Ja również pierwszy raz wykorzystałam oregano do kapusty kiszonej, ale sam efekt smakowy bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Zabrakło marchewki, więc postanowiłam zrobić surówkę w mniej klasyczny, ale równie smaczny sposób :) Serdecznie polecam :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

aaasikkk 23 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
Interesujące połączenie kapusty z kminkiem i oregano - tak jeszcze nie próbowałam.3 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 21 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
Z oregano jeszcze nie próbowałam. Ciekawa kompozycja smakowa.2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 19 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
pycha.........2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 19 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
tak kusisz,ze nie wiem czy surówkę czy ciasteczko wybrać heheeepozdrawiam:)
2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewus71 18 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
Surówkę z kiszonej kapusty to ja uwielbiam to moja ulubiona ))o smaku kwaśno -słodkimEch, same u Ciebie smaczne propozycje
Trzeba z nich korzystać
Pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼
2 Kto głosował? | Odpowiedz