Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na polską surówkową klasykę. Pyszna i zdrowa surówka zimowa z kiszonej kapusty często gości na moim stole. Świetnie pasuje do dań mięsnych, ale może być także samodzielną, lekko kwaskową przekąską, która doskonale poprawi nasze trawienie ;)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44718
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182214
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 318
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44718
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182214
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 318
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku i kroimy ją na mniejsze kawałki. Obrane jabłko i marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę, a natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, doprawiamy szczyptą mielonego kminku oraz czarnym pieprzem. Na koniec dodajemy olej rzepakowy i dokładnie mieszamy.
Olej rzepakowy w surówce doda jej smaku, ale także świetnie wpłynie na nasze zdrowie, ponieważ witaminy A,D,E i K zawarte w warzywach są rozpuszczalne w tłuszczach. Życzę smacznego! :)