Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kiszonej kapusty z porem, marchewką i papryką to najlepszy dodatek do obiadu, szczególnie zimą. W naszym domu często podawana do ryb ale również do schabowego. Prosta i smaczna.
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 106
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 444
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 106
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 444
Składniki
Kapustę możemy trochę przesiekać. Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach. Por kroimy w półkrążki, dajemy na sitko i przelewamy wrzątkiem. Dokładnie osączamy z wody. Papryki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Dodajemy olej i przyprawy. Mieszamy całość. Posypujemy posiekaną natką.
Surówka z kapusty kiszonej gotowa!