Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy wydaje mi się, że już niczym siebie nie zaskoczę, to do głowy przychodzi pomysł na wykorzystanie liści kalafiora. Owszem, zupa już była. Prawdę mówiąc, to bardziej mi smakowała, niźli z samych różyczek. Jednak nie o tym teraz mowa. Postanowiłem poczuć się królikiem i skosztowałem na surowo. Bingo!, pomyślałem. W te pędy "skonstruowałem" smaczny i nieco pikantny (w zasadzie trochę rzodkiewkę w smaku przypomina) dodatek do obiadu. Jak to Madzia mówi "deliszys *". Testujcie zatem i wy, królisie.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 162
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1676
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4438
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 162
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1676
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4438
Składniki
Liście kalafiora oczyszczamy i drobno szatkujemy. Drobno szatkujemy również szalotkę oraz paprykę. Oliwę, wodę, ocet i cukier mieszamy z koperkiem. Wlewamy do warzyw i dokładnie mieszamy, najlepiej rękoma, lekko przy tym ugniatając w dłoniach. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na min. 1 godzinę, aby smaki się "przegryzły".