Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z małosolnych i młodej kapusty ma sporo prozdrowotnych właściwości. Jedząc ją co pewien czas w ciągu lata, wzmocnisz odporność na zimę. Stanowi bowiem świetne źródło witaminy C, po którą – wbrew obiegowym opiniom – lepiej sięgać profilaktycznie niż próbować dużymi dawkami leczyć aktywne infekcje. Przede wszystkim jednak ciesz się oryginalnym, orzeźwiającym smakiem tej surówki. Zjedz ją na przykład z młodymi ziemniakami i sadzonym jajkiem. Doskonale też pasuje do mięs z grilla.
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 138
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 648
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 147
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 138
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 648
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 147
Składniki
Kapustę poszatkuj, wrzuć do miski i posól. Przykryj czystą ściereczką i odstaw na kwadrans. Pokrój ogórki małosolne na cienkie plasterki (najlepiej na madolinie), cebulę – w piórka, a paprykę na niewielkie kawałki.
Odlej z kapusty sok, który puściła. Połącz kapustę z ogórkami, cebulą i papryką. Oprósz koperkiem. Dodaj olej i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zamieszaj ponownie.
Odstaw sałatkę na godzinę do lodówki, by przegryzły się smaki. Przed podaniem udekoruj listkami natki pietruszki.