Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry pomidora na poranne kanapki, lekka sałatka z roszponką na lunch, surówka z marchewki do obiadu, pieczone papryki na ciepłą kolację – oto przepis na zdrową, pełną witamin i minerałów dietę. Każdy posiłek powinien zawierać porcję warzyw. Jeśli nie potrafisz się do nich przekonać, poeksperymentuj z przyprawami. Najzwyklejsza surówka z marchewki stanie się wykwintnym dodatkiem do dania głównego, jeśli dodasz do niej imbir, czosnek i orzechy!
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 693
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 693
Składniki
Posiekaj dość drobno orzechy. Obierz marchewki i seler. Zetrzyj warzywa na tarce o grubych oczkach. Skrop sokiem z limonki.
Zetrzyj imbir na tarce o drobnych oczkach. Obierz i przeciśnij przez praskę czosnek. Połącz imbir i czosnek z jogurtem. Dodaj śmietanę i majonez. Wymieszaj składniki na jednolity sos. Dopraw szczyptą cukru oraz – do smaku – solą i pieprzem.
Wymieszaj sos z warzywami i częścią orzechów. Przełóż surówkę do salaterek. Możesz też np. ułożyć ją na talerzach na świeżych listkach sałaty (będzie się apetycznie prezentować!). Udekoruj resztą orzechów.